Opinie uczestników o naszych wyprawach:

Peru - Arequipa kwiecień 2019

5,0 rating
16 marca 2020

P.S.
Zapomniałam jeszcze napisać, że Paweł pomógł nam skontaktować się z Domem Polskim w Limie i dzięki temu braliśmy udział we mszy rezurekcyjnej po polsko-hiszpańsku i wielkanocnym śniadaniu z peruwiańską Polonią w stolicy Peru…
Czy coś jeszcze trzeba dodawać? 😉

Karolina

Peru - Arequipa kwiecień 2019

5,0 rating
16 marca 2020

Przed wyjazdem do Peru i Boliwii czytałam świetną książkę Pawła: “Boliwia. Narzeczona, więzienie i cudze wesele”, którą serdecznie polecam! Pozwala już przed podróżą wczuć się klimat i bardzo wiele dowiedzieć – rzeczy, o których nie przeczytacie w przewodnikach. 😉
Spotkaliśmy się z Roxaną i Pawłem w Wielki Czwartek w Arequipie. To para wspaniałych, dobrych ludzi. 🙂 Bardzo miło wspominam nasze spotkanie. Dzięki Pawłowi i Roxanie zobaczyliśmy też następnego dnia w Wielki Piątek parafialną drogę krzyżową ulicami miasta. Nie wiedzielibyśmy, że coś takiego się tutaj odbywa, gdyby nie oni. A było to niezwykłe przeżycie… (Namiastka tych doznać do zobaczenia tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=xNKL6owbHV8 )
Gorąco polecam,
pozdrawiam i dziękuję! 🙂

Karolina

Peru. Machu Picchu, Mancora, Cañon Colca

5,0 rating
15 marca 2020

Wcześniej miałem okazje podróżować po Ameryce Południowej ale to właśnie wyprawa do Peru zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Pierwszy raz skorzystałem z usług biura takiego jak Feel Peru Travel bo z reguły podróżuje na własną rękę i powiem wam, że wyprawę po Peru będę wspominał przez długi czas. Po wyladowaniu w Cuzco spotkaliśmy sie z Pawlem pilotem naszej wycieczki. Paweł odrazu zabrał nas do miejsca na obiad gdzie sami byśmy tam nie trafili. Zapytał czy chcemy spróbować kuchni Peruwianskiej wiec zabrał nas gdzie zamówiliśmy świnke morską 😀 obiad był pyszny w towarzystwie samych lokalsòw. Będąc w Peru koniecznie trzeba zwiedzić Machu Picchu! To było coś niesamowitego Feel Peru travel zabrało nas w 3 dniowa podróż przez wodospady, dżunglę, gdzie podziwialismy przyrodę by dotrzeć na Machu Picchu (miasto w chmurach widoki zapierające dech w piersiach). Z pilotem wycieczki odwiedziliśmy rowniez miasto Arequipa oraz Canion Colca ( przeprawa przez gory Andy na wysokości 5000 m n.p.m.) gdzie nad kanionem można zaobserwować latające kondory. Ogromne ptaki na wolności. Był luty, kiedy w Polsce zima my udaliśmy się z południa Peru na północ do miejscowości Piura skąd Feel Peru Travel zabrało nas do miejscowości Mancora gdzie serwują przepyszne Ceviche. Miejscowość uchodzi za imprezowa. Miejsce gdzie przyjeżdżają młodzi z rodzinami odpocząć oraz imprezować po zmroku. W dzień był relax na plaży opalanie i drinki pod parasolem a wieczorem udaliśmy się na disco. Nasz Pilot wycieczki nastepnego dnia udał sie do miejscowości nieopodal gdzie w morzu mozna było nurkować z żółwiami. Na koniec naszej wycieczki po Peru zostawiliśmy do zwiedzania stolice Peru Lime. Słyszałem różne opinie o Limie ale dzięki Pawłowi zobaczyliśmy w krótkim czasie najciekawsze miejsca w mieście. Na pewno wrócę do Peru. Pyszne jedzenie, super widoki. Wspaniali ludzie. Jeszcze raz dziękuję Feel Peru Travel za niezapomniane chwile w Peru!

Mateusz Kwasiborski

PERU BOLIWIA

5,0 rating
23 listopada 2019

„Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia”.
Peru i Boliwia od zawsze były w czołówce moich marzeń podróżniczych. W tym roku udało się te marzenia spełnić, a dużą rolę w ich spełnieniu odegrał Paweł Wilk.
Paweł jest znakomitym przewodnikiem. Jego wysoka kultura osobista, dyplomacja i pełen profesjonalizm sprawiają, że nawet najtrudniejsza wyprawa jest czystą przyjemnością. Paweł kocha to, co robi i wyczuwa się to na każdym kroku.
Jest to człowiek z pasją i ogromną motywacją do pracy.
Wyjazd perfekcyjnie zorganizowany, świetnie skoordynowany, wszystko na czas, bez poślizgów.
Paweł – wielkie dzięki za wszystko! Z Tobą nawet świnka morska smakowała lepiej
! 😉
Pozdrawiam,
Paula

Paula

Peru - Boliwia 24.06-16.07.2019r.

5,0 rating
30 października 2019

Peru – Boliwia to moja druga życiowa wyprawa, którą realizowałam w towarzystwie przypadkowych, ale fantastycznych ludzi z całej Polski. Przyjazną atmosferę wprowadził nasz pilot- guru Paweł Wilk. Młody, fantastyczny człowiek, który potrafił przybliżyć tajniki Peru i Boliwii. Ma on dużą wiedzę, którą przekazuje w bardzo dostępny i ciekawy sposób. Oprowadzał po zakamarkach, które z objazdowym biurem turystycznym nie poznałabym. Paweł jest osobą bardzo odpowiedzialną mimo młodego wieku. Wyprawa została zaplanowana i zrealizowana perfekcyjnie. Trwała 24 dni i nie chciało nam się wyjeżdżać. To dzięki Pawłowi było tak wspaniale. PAWEŁ BARDZO DZIĘKUJĘ.

Grażyna

Peru , Boliwia

5,0 rating
30 października 2019

Zwiedzaliśmy Peru i Boliwię wspólnie z Pawłem Wilkiem i jak dotychczas, była to dla nas wyprawa życia. W dużej mierze to zasługa Pawła – pełen profesjonalizm – wiedza, doświadczenie, znajomość lokalnych zwyczajów, zaopiekowanie grupą, kultura osobista, pogoda ducha i optymizm. Paweł, dziękujemy! Jeśli Ameryka Południowa to tylko z Tobą 🙂

Monika, Łukasz

Peru, Boliwia

5,0 rating
26 października 2019

Uczestniczyliśmy w kilkunastodniowej wyprawie po Peru i Boliwii pilotowanej przez Pawła Wilka. Paweł wykazał się wiedzą, empatią, cierpliowością i prefosjanlizmem w czasie całej wyprawy. Zrealizowaliśmy obiecany program, a nawet zostały zaproponowane przez Pawła korzystne zmiany i udogodnienia. Między innymi, Paweł zaprowadzał nas do typowo lokalnych knajp i na targi co dla nas było dużą atrakcją i dało nam ogląd na życie lokalnych mieszkańców. Paweł ogarniał naszą siedmioosobową grupę w sposób zorganizowany i zawsze z uśmiechem.

Magda i Radek

Peru

5,0 rating
10 września 2019

Bardzo polecam poznawanie kultury i przyrody Peruwiańskiej pod okiem Pawła. Jest fantastycznym opiekunem, zaangażowanym na 100%. Z pewnością kolejna przygoda – w Boliwii, będzie z nim.

Iwona

Peru

5,0 rating
1 września 2019

To nie była wycieczka podczas której można było oglądać kraj i jego mieszkańców zza szyb autobusu czy hotelu. Dzięki naszemu pilotowi, Pawłowi Wilkowi mieliśmy możliwość przyjrzeć się z bliska życiu Peruwiańczyków, spróbować typowej kuchni peruwiańskiej w całkowicie nieturystycznych lokalach i wziąć udział w lokalnych imprezach. Zawsze na czas, cały czas do naszej dyspozycji, opiekuńczy i gotowy do pomocy. To były wspaniałe wakacje

Paweł, Ela, Mikołaj i Zosia

Peru

5,0 rating
26 sierpnia 2019

Spędziliśmy z Pawłem tydzień w Peru na wyprawie – ojciec z synem (8lat) – w sierpniu 2019. Wycieczka została zorganizowana na bardzo wysokim poziomie i Paweł zaproponował dokładnie taką trasę jak oczekiwaliśmy. Sugestie były bardzo przydatne już na etapie planowania podróży, natomiast na miejscu wszystko zostało przeprowadzone modelowo. W wiele miejsc nie trafilibyśmy sami. Paweł ma dużą wiedzę, którą dzieli się w bardzo przystępny sposób.
Podsumowując: bardzo miło i profesjonalnie. Polecamy!

Zbyszek

Peru Boliwia 2019

5,0 rating
17 sierpnia 2019

Wspaniała wyprawa pilotowana przez Pawła Wilka na zawsze pozostanie w naszej pamięci. Paweł w bardzo ciekawy i profesjonalny sposób przekazywał nam wiedzę i swoje doświadczenia z pobytu w tych pięknych krajach. Ponadto, jego wysoka kultura osobista i empatia w stosunku do wszystkich uczestników zapewniała nam zawsze poczucie bezpieczeństwa. W każdej sytuacji mogliśmy na niego liczyć.

Ania i Wanda

Peru - Boliwia

5,0 rating
12 sierpnia 2019

Samemu nie byłoby szans zobaczyć tak wiele, a brak jakiejkolwiek atrakcji byłby dużą stratą. Organizacja i koordynacja super. Przewodnik dzielił się ogromem wiedzy w bardzo ciekawy sposób. Polecam wszystkim!

Paweł
Napisz opinię:
Close Menu