Wycieczki do Peru:

opinie uczestnik贸w

Poznaj Opinie uczestnik贸w wypraw do Peru

Szukasz opinii na temat naszych wyjazd贸w do Peru? 艢wietnie! Najlepiej, je艣li o naszych dzia艂aniach opowiedz膮 sami klienci. Ich opinie s膮 dla nas warto艣ciowym podsumowaniem ka偶dej wyprawy. Przekonaj si臋, jak mo偶e wygl膮da膰 Twoja wycieczka do Peru i poznaj opinie uczestnik贸w poprzednich wyjazd贸w. To nasza najlepsza wizyt贸wka. Wyprawy do peru opinie naszych klient贸w.聽

Peru 21 dni - wrzesie艅/pa藕dziernik 2023

Rated 5,0 out of 5
20 pa藕dziernika 2023

Cze艣膰 wszystkim! Serdecznie polecam wyprawy organizowane przez Paw艂a! Do Peru nie b臋d臋 przekonywa艂, bo je偶eli tu jeste艣 to ju偶 wiesz, 偶e chcesz tam jecha膰, a Pawe艂 jako lokals nie pominie tego co najwa偶niejsze 馃檪 Tak偶e merytorycznie:

1. Pawe艂 przede wszystkim d艂ugo mieszka w Peru i fantastycznie w艂ada j臋zykiem hiszpa艅skim 鈥 co jest ogromn膮 zalet膮 na miejscu. Pawe艂 wsp贸艂pracuje tez ze swoimi lokalnym partnerami od lat i ma to ogromny wp艂yw na ich podej艣cie do uczestnik贸w jego wycieczek. Dobra flota aut przy realizacji us艂ug transportowych, dobra jako艣膰 nocleg贸w, du偶a wiedza lokalnych przewodnik贸w.

2. Program bardzo dobrze przygotowany pod wzgl臋dem aklimatyzacji. I mam tu na my艣li aklimatyzacj臋 pod wzgl臋dem kulturowym 鈥 od du偶ych miast do ma艂ych wioseczek na prowincji Peru. Program ma te偶 na celu dobrze zaaklimatyzowa膰 nas Polak贸w 偶yj膮cych na p艂askiej i niskiej Polsce (w por贸wnaniu do Peru) do r贸偶nic wysoko艣ci 鈥 zatem choroba wysoko艣ciowa nie pojawi si臋 wcale b膮d藕 b臋dzie w dokucza艂a w nieznacznym stopniu. Chodzi o to, 偶e podr贸偶ujemy w coraz to wy偶sze regiony stopniowo.

3. Bezpiecze艅stwo 鈥 kierowcy, przewodnicy, lokalizacje nocleg贸w s膮 dobrane tak, 偶e ani razu przez te 21 dni nie poczu艂em si臋 zagro偶ony. Po za tym bior膮c pod uwag臋 d艂ugo艣膰 dzia艂ania Paw艂a na tym rynku jak i d艂ugo艣膰 wsp贸艂pracy z partnerami dzia艂a tylko na jego korzy艣膰.

4. Lokalne do艣wiadczenie 鈥 鈥濸oczu膰 Peru鈥 w pe艂ni mo偶na tylko poprzez poznanie Peruwia艅czyk贸w i to jak 偶yj膮 na codzie艅 a to tez jest w wyprawach organizowanych przez Paw艂a. Mieszkanie u lokalnych rodzin, jedzenie z nimi, rozmowy z nimi, piesze wycieczki z nimi, wieczory z nimi 鈥 to jest du偶o wi臋cej ni偶 same przejazdy i zwiedzanie miast. Pawe艂 daje do艣wiadczenie, kt贸re w organizacji wypraw do Peru ma艂o kto mo偶e zaproponowa膰.

5. I ostanie, ale nie najmniej wa偶ne 鈥 Pawe艂 jest po prostu 艣wietnym cz艂owiekiem, kt贸ry potrafi rozpozna膰 potrzeby ka偶dego cz艂onka grupy.

Termin wyprawy wrzesie艅/pa藕dziernik 2023

Dzi臋ki Pawe艂 馃檪

Andrzej Skulski

Peru wrzesie艅/ pa藕dziernik 2923

Rated 5,0 out of 5
14 pa藕dziernika 2023

To by艂a wspania艂a przygoda na peruwia艅skim l膮dzie. Jeste艣my pe艂ni pozytywnych wra偶e艅 i dozna艅. Ci膮gle w naszych my艣lach przesuwaj膮 si臋 obrazy rewelacyjnych widok贸w oraz podziwu dla inkaskiej kultury. Dzieki super organizacji 鈥 Pawe艂 o wszystko zadba艂 鈥 da艂 nam mo偶liwo艣膰 wmieszania si臋 w codzienny 偶ywot Peruwia艅czyk贸w oraz posmakowa膰 niesamowitej lokalnej kuchni. Tylko dzi臋ki Paw艂owi tak naprawd臋 poczuli艣my jak wygl膮da i jak smakuje PERU. Ponadto co bardzo wa偶ne 鈥 Pawe艂 zawsze slucha艂 i uwzgl臋dnia艂 prosby i potrzeby uczestnik贸w. Jak by艂o trzeba to motywowa艂. Program skrojony na miar臋 i potrzeby grupy przez Paw艂a a potem ju偶 wsp贸lna pod nadzorem 鈥濵istrza鈥 realizacja. Je偶eli Peru to tylko z Paw艂em Feelperu Travel. Dzi臋kujemy raz jeszcze.

Andrzej i Czesia

Peru wrzesie艅 2023

Rated 5,0 out of 5
19 wrze艣nia 2023

Peru by艂o na li艣cie marze艅, a wyjazd z Paw艂em jest gwarancj膮 ich spe艂nienia! 馃ぉ Od samego pocz膮tku na etapie przygotowa艅, przez komunikacj臋, po sam pobyt wida膰 by艂o profesjonalizm, przygotowanie, reagowanie na ka偶dy nawet najmniejszy problem (kt贸rych prawie nie by艂o z uwagi na fenomenaln膮 organizacj臋), a przede wszystkim spokojne podej艣cie i umiej臋tne motywowanie grupy! 馃挭 Program szyty na miar臋 by艂 doskona艂ym rozwi膮zaniem, a Paw艂a do艣wiadczenie jest gwarancj膮 sukcesu! Precyzja, z jak膮 Pawe艂 planowa艂 godziny naszych wyj艣膰 pozwala艂a nam czu膰 si臋 wyj膮tkowo w najwa偶niejszych miejscach Peru. Zawsze byli艣my o krok od innej grupy. Hotele, lokalne kwatery, miejsca na posi艂ki, atmosfera, kt贸r膮 tworzy艂 Pawe艂 zas艂uguje na najwy偶sze oceny, a takich Facebook jeszcze nie przewiduje 馃槀 Dzi臋ki Feel Peru Travel urlop by艂 wymarzony i warto by艂o na niego czeka膰 tak d艂ugo! To, 偶e byli艣my zadowoleni pokazuj膮 nasze zdj臋cia 馃檪 Pawe艂 鈥 dzi臋kujemy!!! 馃槝馃槝馃槝

_____

Peru was on the list of dreams, and a trip with Pawe艂 is a guarantee of their fulfillment! 馃ぉ From the very beginning at the preparation stage, through communication, to the stay itself, you could see professionalism, preparation, responsiveness to even the smallest problem (which were almost non-existent due to the phenomenal organization), and above all, calm approach and skillful motivation of the group! 馃挭 The tailor-made program was excellent, and Pawe艂鈥檚 experience is a guarantee of success! The precision with which Pawe艂 planned the times of our exits allowed us to feel special in the most important places in Peru. We were always one step above another group. Hotels, local accommodations, places to eat, the atmosphere that Pawe艂 created deserves the highest marks, and such Facebook does not yet anticipate 馃槀 Thanks to Feel Peru Travel the vacation was a dream and it was worth waiting so long for! That we were satisfied is shown by our photos 馃檪 Pawe艂 鈥 thank you!!! 馃槝馃槝馃槝

Ola

Peru wrzesie艅 2023

Rated 5,0 out of 5
19 wrze艣nia 2023

Wyprawa 偶ycia to ma艂o powiedziane. Wszystko po prostu super. Wyb贸r miejsc w kolejno艣ci tak idealny, 偶e wej艣cie na Waynapicchu, kt贸re jest wy偶ej od Machupicchu to w zasadzie by艂a pestka. Dodatkowo Pawe艂 pokaza艂 nam prawdziwe Peru z jego prawdziwymi mieszka艅cami a nie tylko targi i sklepy. Ludzie, z kt贸rymi wsp贸艂pracuje Pawe艂 to zwykli Peruwia艅czycy, kt贸rzy ch臋tnie dziel膮 si臋 swoj膮 bardzo ciekaw膮 histori膮 i kultur膮. Ten wyjazd by艂 wype艂niony i dynamiczny pomimo dw贸ch tygodni ale w rewelacyjny spos贸b zostali艣my przygotowani do wszelkich trudno艣ci 鈥 nawet zdobycia T臋czowych G贸r. Pawe艂 jest po prostu urodzony do bycia organizatorem wycieczek.

Maria i Krzysztof

呕yciowa przygoda z profesjonalist膮 05.09-20.09.2023

Rated 5,0 out of 5
19 wrze艣nia 2023

Mam 50 lat i ponad 100 kg wagi. Moja przyjaci贸艂ka jest 60 plus i plus size, a do tego grupa przyjaci贸艂 w r贸偶nym wieku i o r贸偶nym zdrowiu. Pawe艂 nie tylko wiele nam obieca艂, ale przede wszystkim wszystko zrealizowa艂. Widzieli艣cie kiedykolwiek grubasa w G贸rach T臋czowych? Je艣li tak, to by艂am ja! Od pocz膮tku perfekcyjna komunikacja, rzetelna informacja ze strony Paw艂a. Dostali艣my osobne opracowanie o pogodzie, utrudnieniach i wszystkie wiadomo艣ci niezb臋dne, aby czu膰 si臋 bezpiecznie i dobrze si臋 przygotowa膰. Na miejscu opieka 24/7. Pawe艂 pomaga艂 nam we wszystkich sprawach od pocz膮tku do ko艅ca. Trasa zosta艂a tak przygotowana, 偶e jedynie niekt贸rzy z nas drobne problemy z choroba wysoko艣ciow膮. Pawe艂 przewidywa艂 ruch turyst贸w, wi臋c cz臋sto mieli艣my wra偶enie, 偶e na atrakcjach jeste艣my tylko my. Spotykali艣my prawdziwych Peruwianczyk贸w z ich rado艣ciami i smutkami. On na nich nie zarabia, on z nimi pracuje i o nich dba. Nikt inny nie zapewni艂by nam tylu wzrusze艅 i chwil wa偶nych na zawsze. Ukoronowaniem wyjazdu by艂o wej艣cie na Machu Picchu, kt贸re okaza艂o si臋 osi膮galnym wyzwaniem. Z Paw艂em mo偶na wszystko!

Kinga

Peru - kwecie艅/maj 2023

Rated 5,0 out of 5
16 wrze艣nia 2023

Wyprawa do Peru z Feel Peru Travel to 艣wietna okazja do poznania kraju w inny (lepszy) spos贸b w por贸wnaniu do komercyjnej wycieczki. Ciekawe opowie艣ci, przebywanie z lokalnymi gospodarzami, zwiedzanie atrakcyjnych miejsc, r贸wnie偶 spoza przewodnik贸w, to du偶y atut podr贸偶y z Paw艂em.

Wyprawa sama w sobie nie jest jednak dla wszystkich 鈥 zale偶y to pewnie od programu. W kilku miejscach wymagana jest wi臋cej ni偶 przeci臋tna sprawno艣膰 fizyczna 鈥 np: wej艣cie na wydmy czy na g贸r臋 T臋czow膮. Nale偶y r贸wnie偶 liczy膰 si臋 z faktem, 偶e przyjemno艣膰 go艣ciny u lokalnych rodzin nie b臋dzie przypomina艂a 5-cio gwiazdkowego hotelu. Niemniej warto spr贸bowa膰, 偶eby lepiej poczu膰 i pozna膰 peruwia艅sk膮 kultur臋.

Polecamy r贸wnie偶 wycieczk臋 na kilka dni do Amazonii, jako istotn膮 cz臋艣膰 Peru. Otrzymali艣my bardzo du偶膮 pomoc w jej organizacji, za co ponownie dzi臋kujemy.

Podsumowuj膮c sp臋dzili艣my fantastyczny czas w Peru dzi臋ki Feel Peru Travel, przewodnikowi Paw艂owi i wsp贸艂uczestnikom. Gor膮co polecamy niezdecydowanym. Dzi臋ki Pawe艂!

Magda i Tomek

Peru listopad 2021

Rated 5,0 out of 5
18 kwietnia 2022

Troch臋 to trwa艂o 鈥 ci膮g艂y brak czasu 鈥 ale wreszcie usiad艂am do napisania opinii. Warto, bo wycieczka by艂a naprawd臋 super. Uda艂o nam si臋 upakowa膰 w dwa intensywne tygodnie wszystko co chcieli艣my zobaczy膰. Wyjazd by艂 kameralny (9 os贸b 鈥 znajomych, przyjaci贸艂) 鈥 mi艂a odskocznia od skomercjalizowanych wyjazd贸w du偶ych biur podr贸偶y. Doskonale zorganizowany. Pawe艂 jako przewodnik sprawdzi艂 si臋 w 100% 鈥 du偶a wiedza, znajomo艣膰 j臋zyka i zrozumienie lokalnej kultury. Tak偶e w sytuacjach kryzysowych jak np. poszukiwanie lekarza w niedziel臋. Otwarty na potrzeby klient贸w . Je偶eli w naszych dalszych planach podr贸偶niczych pojawi si臋 Boliwia / Chile鈥 wr贸cimy do Paw艂a z pro艣b膮 o zaplanowanie takiego wyjazdu. Szytego na miar臋 馃檪 Jest to du偶o przyjemniejsze ni偶 30-40 osobowe wyjazdy z RB czy Itak膮.

Aneta

Peru wrzesie艅 2021

Rated 5,0 out of 5
19 pa藕dziernika 2021

Peru to by艂o marzenie. Wyprawa przeros艂a moje oczekiwania, ka偶dy dzie艅 pe艂en wra偶e艅, stopniowanych鈥 apogeum Machu Picchu i Kolorowe G贸ry. Przewodnik 鈥 jak do tej pory jeden z doskonalszych organizator贸w, elastyczny ( co wa偶ne), jedynie moc Pacyfiku nie pozwoli艂a zrealizowa膰 podgl膮dania lw贸w morskich. Polecam zdecydowanie 鈥 plusem ma艂a grupa

Agnieszka

Peru 10-26.09.2021

Rated 5,0 out of 5
3 pa藕dziernika 2021

Intensywne zwiedzanie Peru z wszystkimi jego obliczami (miasta, pustynie i wydmy, g贸ry, oraz d偶ungla) i cho膰 z drobnymi przygodami to na Paw艂a zawsze mo偶na liczy膰. Ka偶dy problem da si臋 rozwi膮za膰 z takim przewodnikiem i nie ma rzeczy niemo偶liwych!! Do tego ogromna wiedza przekazana w przyst臋pny dla nas spos贸b, pe艂en profesjonalizm. Nigdy nie spotkali艣my przewodnika, kt贸ry by tak szybko nawi膮za艂 z grup膮 tak dobry kontakt, oraz zainteresowa艂 krajem, jego kultur膮 i stara艂 si臋 tak wiele pokaza膰. Program wycieczki u艂o偶ony rewelacyjnie. Gor膮co polecamy 馃檪

Arnika I Kuba

Peru / Lipiec 2021 (14 dniowa wyprawa )

Rated 5,0 out of 5
30 lipca 2021

W kilku zdaniach o naszej wyprawie i cudownym organizatorze, Pawle Wilku.

Dzi臋ki 艣wietnej organizacji Paw艂a i lekkim porozumiewaniu si臋 z grup膮 i miejscowymi , nasza wyprawa przebieg艂a zgodnie z planem i dostarczyla nam mn贸stwo cudownych wra偶e艅 . Stwierdzam, ze 鈥 dotkn臋艂am 鈥 Peru od stop do g艂贸w .

Pocz膮wszy od Limy , przemierzali艣my trasy 艂odzi膮 , autokarami, samolotem a najcz臋艣ciej pieszo 馃槈 Dzi臋ki 艣wietnie zaplanowanej trasie zobaczyli艣my i posmarowali艣my cudownej kultury inkaskiej. Malownicze T臋czowe G贸ry , p艂ywaj膮ce wyspy, D偶ungla i r臋cznie przygotowywana od podstaw czekolada , zapieraj膮ce dech w piersiach MachuPicchu , jezioro Tikikaka, itd.

Pawe艂 spisa艂 si臋 na medal ! Nie musieli艣my si臋 martwi膰 o nic . Powt贸rz臋 , o nic ! Dobrze zorganizowany, w bardzo lekki, komunikatywny spos贸b umia艂 przekaza膰 najwa偶niejsze wiadomo艣ci . Polecam szczerze us艂ugi jego biura .

Dzi臋ki Pawe艂

Beata / Becia

Peru - Arequipa kwiecie艅 2019

Rated 5,0 out of 5
16 marca 2020

PS. Zapomnia艂am jeszcze napisa膰, 偶e Pawe艂 pom贸g艂 nam skontaktowa膰 si臋 z Domem Polskim w Limie i dzi臋ki temu brali艣my udzia艂 we mszy rezurekcyjnej po polsko-hiszpa艅sku i wielkanocnym 艣niadaniu z peruwia艅sk膮 Poloni膮 w stolicy Peru鈥

Czy co艣 jeszcze trzeba dodawa膰? 馃槈

Karolina

Peru - Arequipa kwiecie艅 2019

Rated 5,0 out of 5
16 marca 2020

Przed wyjazdem do Peru i Boliwii czyta艂am 艣wietn膮 ksi膮偶k臋 Paw艂a: 鈥淏oliwia. Narzeczona, wi臋zienie i cudze wesele鈥, kt贸r膮 serdecznie polecam! Pozwala ju偶 przed podr贸偶膮 wczu膰 si臋 klimat i bardzo wiele dowiedzie膰 鈥 rzeczy, o kt贸rych nie przeczytacie w przewodnikach. 馃槈

Spotkali艣my si臋 z Roxan膮 i Paw艂em w Wielki Czwartek w Arequipie. To para wspania艂ych, dobrych ludzi. 馃檪 Bardzo mi艂o wspominam nasze spotkanie. Dzi臋ki Paw艂owi i Roxanie zobaczyli艣my te偶 nast臋pnego dnia w Wielki Pi膮tek parafialn膮 drog臋 krzy偶ow膮 ulicami miasta. Nie wiedzieliby艣my, 偶e co艣 takiego si臋 tutaj odbywa, gdyby nie oni. A by艂o to niezwyk艂e prze偶ycie鈥 (Namiastka tych dozna膰 do zobaczenia tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=xNKL6owbHV8 )

Gor膮co polecam,

pozdrawiam i dzi臋kuj臋! 馃檪

Karolina

Peru. Machu Picchu, Mancora, Ca帽on Colca

Rated 5,0 out of 5
15 marca 2020

Wcze艣niej mia艂em okazje podr贸偶owa膰 po Ameryce Po艂udniowej ale to w艂a艣nie wyprawa do Peru zrobi艂a na mnie ogromne wra偶enie. Pierwszy raz skorzysta艂em z us艂ug biura takiego jak Feel Peru Travel bo z regu艂y podr贸偶uje na w艂asn膮 r臋k臋 i powiem wam, 偶e wypraw臋 po Peru b臋d臋 wspomina艂 przez d艂ugi czas. Po wyladowaniu w Cuzco spotkali艣my sie z Pawlem pilotem naszej wycieczki. Pawe艂 odrazu zabra艂 nas do miejsca na obiad gdzie sami by艣my tam nie trafili. Zapyta艂 czy chcemy spr贸bowa膰 kuchni Peruwianskiej wiec zabra艂 nas gdzie zam贸wili艣my 艣winke morsk膮 馃榾 obiad by艂 pyszny w towarzystwie samych lokals貌w. B臋d膮c w Peru koniecznie trzeba zwiedzi膰 Machu Picchu! To by艂o co艣 niesamowitego Feel Peru travel zabra艂o nas w 3 dniowa podr贸偶 przez wodospady, d偶ungl臋, gdzie podziwialismy przyrod臋 by dotrze膰 na Machu Picchu (miasto w chmurach widoki zapieraj膮ce dech w piersiach). Z pilotem wycieczki odwiedzili艣my rowniez miasto Arequipa oraz Canion Colca ( przeprawa przez gory Andy na wysoko艣ci 5000 m n.p.m.) gdzie nad kanionem mo偶na zaobserwowa膰 lataj膮ce kondory. Ogromne ptaki na wolno艣ci. By艂 luty, kiedy w Polsce zima my udali艣my si臋 z po艂udnia Peru na p贸艂noc do miejscowo艣ci Piura sk膮d Feel Peru Travel zabra艂o nas do miejscowo艣ci Mancora gdzie serwuj膮 przepyszne Ceviche. Miejscowo艣膰 uchodzi za imprezowa. Miejsce gdzie przyje偶d偶aj膮 m艂odzi z rodzinami odpocz膮膰 oraz imprezowa膰 po zmroku. W dzie艅 by艂 relax na pla偶y opalanie i drinki pod parasolem a wieczorem udali艣my si臋 na disco. Nasz Pilot wycieczki nastepnego dnia uda艂 sie do miejscowo艣ci nieopodal gdzie w morzu mozna by艂o nurkowa膰 z 偶贸艂wiami. Na koniec naszej wycieczki po Peru zostawili艣my do zwiedzania stolice Peru Lime. S艂ysza艂em r贸偶ne opinie o Limie ale dzi臋ki Paw艂owi zobaczyli艣my w kr贸tkim czasie najciekawsze miejsca w mie艣cie. Na pewno wr贸c臋 do Peru. Pyszne jedzenie, super widoki. Wspaniali ludzie. Jeszcze raz dzi臋kuj臋 Feel Peru Travel za niezapomniane chwile w Peru!

Mateusz Kwasiborski

PERU BOLIWIA

Rated 5,0 out of 5
23 listopada 2019

鈥濵arzenia si臋 nie spe艂niaj膮, marzenia si臋 spe艂nia鈥.

Peru i Boliwia od zawsze by艂y w czo艂贸wce moich marze艅 podr贸偶niczych. W tym roku uda艂o si臋 te marzenia spe艂ni膰, a du偶膮 rol臋 w ich spe艂nieniu odegra艂 Pawe艂 Wilk.

Pawe艂 jest znakomitym przewodnikiem. Jego wysoka kultura osobista, dyplomacja i pe艂en profesjonalizm sprawiaj膮, 偶e nawet najtrudniejsza wyprawa jest czyst膮 przyjemno艣ci膮. Pawe艂 kocha to, co robi i wyczuwa si臋 to na ka偶dym kroku.

Jest to cz艂owiek z pasj膮 i ogromn膮 motywacj膮 do pracy.

Wyjazd perfekcyjnie zorganizowany, 艣wietnie skoordynowany, wszystko na czas, bez po艣lizg贸w.

Pawe艂 鈥 wielkie dzi臋ki za wszystko! Z Tob膮 nawet 艣winka morska smakowa艂a lepiej

! 馃槈

Pozdrawiam,

Paula

Paula

Peru - Boliwia 24.06-16.07.2019r.

Rated 5,0 out of 5
30 pa藕dziernika 2019

Peru 鈥 Boliwia to moja druga 偶yciowa wyprawa, kt贸r膮 realizowa艂am w towarzystwie przypadkowych, ale fantastycznych ludzi z ca艂ej Polski. Przyjazn膮 atmosfer臋 wprowadzi艂 nasz pilot- guru Pawe艂 Wilk. M艂ody, fantastyczny cz艂owiek, kt贸ry potrafi艂 przybli偶y膰 tajniki Peru i Boliwii. Ma on du偶膮 wiedz臋, kt贸r膮 przekazuje w bardzo dost臋pny i ciekawy spos贸b. Oprowadza艂 po zakamarkach, kt贸re z objazdowym biurem turystycznym nie pozna艂abym. Pawe艂 jest osob膮 bardzo odpowiedzialn膮 mimo m艂odego wieku. Wyprawa zosta艂a zaplanowana i zrealizowana perfekcyjnie. Trwa艂a 24 dni i nie chcia艂o nam si臋 wyje偶d偶a膰. To dzi臋ki Paw艂owi by艂o tak wspaniale. PAWE艁 BARDZO DZI臉KUJ臉.

Gra偶yna

Peru , Boliwia

Rated 5,0 out of 5
30 pa藕dziernika 2019

Zwiedzali艣my Peru i Boliwi臋 wsp贸lnie z Paw艂em Wilkiem i jak dotychczas, by艂a to dla nas wyprawa 偶ycia. W du偶ej mierze to zas艂uga Paw艂a 鈥 pe艂en profesjonalizm 鈥 wiedza, do艣wiadczenie, znajomo艣膰 lokalnych zwyczaj贸w, zaopiekowanie grup膮, kultura osobista, pogoda ducha i optymizm. Pawe艂, dzi臋kujemy! Je艣li Ameryka Po艂udniowa to tylko z Tob膮 馃檪

Monika, 艁ukasz

Peru, Boliwia

Rated 5,0 out of 5
26 pa藕dziernika 2019

Uczestniczyli艣my w kilkunastodniowej wyprawie po Peru i Boliwii pilotowanej przez Paw艂a Wilka. Pawe艂 wykaza艂 si臋 wiedz膮, empati膮, cierpliowo艣ci膮 i prefosjanlizmem w czasie ca艂ej wyprawy. Zrealizowali艣my obiecany program, a nawet zosta艂y zaproponowane przez Paw艂a korzystne zmiany i udogodnienia. Mi臋dzy innymi, Pawe艂 zaprowadza艂 nas do typowo lokalnych knajp i na targi co dla nas by艂o du偶膮 atrakcj膮 i da艂o nam ogl膮d na 偶ycie lokalnych mieszka艅c贸w. Pawe艂 ogarnia艂 nasz膮 siedmioosobow膮 grup臋 w spos贸b zorganizowany i zawsze z u艣miechem.

Magda i Radek

Peru

Rated 5,0 out of 5
10 wrze艣nia 2019

Bardzo polecam poznawanie kultury i przyrody Peruwia艅skiej pod okiem Paw艂a. Jest fantastycznym opiekunem, zaanga偶owanym na 100%. Z pewno艣ci膮 kolejna przygoda 鈥 w Boliwii, b臋dzie z nim.

Iwona

Peru

Rated 5,0 out of 5
1 wrze艣nia 2019

To nie by艂a wycieczka podczas kt贸rej mo偶na by艂o ogl膮da膰 kraj i jego mieszka艅c贸w zza szyb autobusu czy hotelu. Dzi臋ki naszemu pilotowi, Paw艂owi Wilkowi mieli艣my mo偶liwo艣膰 przyjrze膰 si臋 z bliska 偶yciu Peruwia艅czyk贸w, spr贸bowa膰 typowej kuchni peruwia艅skiej w ca艂kowicie nieturystycznych lokalach i wzi膮膰 udzia艂 w lokalnych imprezach. Zawsze na czas, ca艂y czas do naszej dyspozycji, opieku艅czy i gotowy do pomocy. To by艂y wspania艂e wakacje

Pawe艂, Ela, Miko艂aj i Zosia

Peru

Rated 5,0 out of 5
26 sierpnia 2019

Sp臋dzili艣my z Paw艂em tydzie艅 w Peru na wyprawie 鈥 ojciec z synem (8lat) 鈥 w sierpniu 2019. Wycieczka zosta艂a zorganizowana na bardzo wysokim poziomie i Pawe艂 zaproponowa艂 dok艂adnie tak膮 tras臋 jak oczekiwali艣my. Sugestie by艂y bardzo przydatne ju偶 na etapie planowania podr贸偶y, natomiast na miejscu wszystko zosta艂o przeprowadzone modelowo. W wiele miejsc nie trafiliby艣my sami. Pawe艂 ma du偶膮 wiedz臋, kt贸r膮 dzieli si臋 w bardzo przyst臋pny spos贸b.

Podsumowuj膮c: bardzo mi艂o i profesjonalnie. Polecamy!

Zbyszek

By艂e艣 z nami w Peru? napisz opinie.

Uczestniczy艂e艣 na wyprawie do Peru z聽Feel聽Peru聽Travel? Bardzo si臋 cieszymy. Je艣li mo偶esz, po艣wi臋ci膰 nam chwil臋 to prosimy o kr贸tkie podsumowanie wyjazdu. Podziel si臋聽swoj膮 opini膮, kt贸ra pomo偶e nam poprawi膰 jako艣膰 wypraw i zach臋ci do podr贸偶y kolejne osoby. Dzi臋kujemy!

Chcesz pojecha膰 do Peru?